Perfils

– Manel Márquez: Fundador de Radio Kaos (1987) i Kaosenlared (2001). Professor de secundaria i investigador en temes d’història social i obrera. Llicenciat en historia i màster en història moderna i contemporània. A més, Manel Márquez ha publicat diversos llibres d’història social, obrera i econòmica en l’àmbit local i va coordinar el projecte per la recuperació de la memòria històrica de la lluita antifranquista a Terrassa.

@manelmarquez

Blog: MANEL MÁRQUEZ

Roger Palà Cap de redacció de la revista Enderrock des de 2005. És un dels fundadors del Setmanari La Directa i és, com membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils, un dels coordinadors de l’Anuari Media.cat junt amb el Sergi Picazo. Va començar a aprendre l’ofici a Gràcia TV  i va treballar a la revista El Triangle.  També escriu pel seu blog a Vilaweb “Al darrera la nevera“, la revista El Temps i  opinió a Nació Digital. Recentment a publicat el llibre “Mots inciendiaris”, un recull d’articles on la reflexió sobre l’ofici esta molt pre

@RogerPala

Pere Rusinyol Responsable de la secció informativa (“Reality News”) de la Revista Mongolia Soci i redactor de la revista cooperativa de recent creació Alternativas Económicas. Exredactor de El País y Público. Colabora ocasionalment a Rebelión,  Jot Downeldiario.es i La Marea.

@pererusi

– Cafè amb Llet Fundada fa 10 anys, aquesta petita revista de La Selva dedicada a la informació de proximitat  va fer el salt a la primera línia mediàtica després de destapar suposades irregularitats al sistema sanitari català a través de vídeos després d’una curosa investigació. Des de llavors la revista s’ha convertit en una referència d’investigació de casos de corrupció. La polémica entorn de la condemna a 10.000 euros de multa per atemptat després que un assesor d’Artur Mas es querellés amb la revista va propiciar un allau de suports de la professió i la societat civil. Actualment estan preparant un llibre.

Web

@marta_sibina       @_cafeambllet

Metromuster “Cultures audiviosuals emancipadores: deconstruïnt codis en l’activisme. Copyleft en tots els aspectes de la vida.”, s’autodefineixen. “Metromuster és una productora independent que porta des del 2003 fent experiments amb l’art, la sociologia i la política. Després d’algunes exposicions d’art plàstic, organitzacions de festes i publicacions de textos, el 2005 llança el seu primer documental: Terra Roja, una investigació sociològica sobre les conseqüències del cultiu massiu de cafè a la República del Vietnam. Des d’aleshores ha realitzat un total 5 documentals i altres obres experimentals més pròximes al vídeo-art. Després d’una trajectòria irregular i precària —com la pròpia vida de tot jove—, el 2010 Metromuster es converteix en Societat Limitada amb un únic objectiu: produir pel·lícules de no-ficció sota llicències Creative Commons.” (extret de la pàgina del projecte No-res) També destaquen projectes com el del Desmuntatge 4F o el propi projecte No-Res premiat als oXcar.

Web Metromuster

@metromuster

– Marta Lluvich (@martalluvich) és la corresponsal a l’Alt Prinieu per l’ACN i Catalunya Ràdio. És de Casa Antoni, d’Altron (Pallars Sobirà); abans de passar per aquests canals públics es va formar com a periodista a la ja extingida “La Manyana”. Com diu a Twitter, “amb permís de molts” és la veu del Pallars.

– Santi Valldepérez (a Facebook) és productor i realitzador de la productora Films Nòmades. Nascut i resident a Amposta (Montsià, el Delta), treballa en el documental i reportatges televisius. Ha realitzat, entre d’altres, els reportatges “Els altres bous” i “Entrampats a l’Aldea”, emesos al 30minuts de TVC.

– Carles Farriols i Xavi Llopart són els productors de la docusèrie de TVC “Rurals, un retrat de la vida de 39 joves entre 18 i 40 anys que han pres el món rural com el seu lloc de residència i l’espai on desenvolupar els seus oficis.

Fotomovimiento (@fotomovimientoés un col·lectiu de fotoreporterisme social sorgit a la plaça Catalunya del 15-M. La seva web és un mitjà de difusió de la realitat social a través de les imatges. Els seus fotoperiodistes, amb base a Barcelona i a Madrid, capturen amb instantànies l’efervescència dels nostres carrers.

WEB

Jesús G. Pastor (@unfotografo_), resident a Barcelona però present a molts racons del planeta, es dedica a la fotografia documental i periodística i al reportatge de viatges. Col·laborador ocasional de Periodismo Humano, recentment ha retratat les condicions d’internament dels anònims nouvinguts en un CIE de l’estat espanyol.

WEB  FLICKR

Gramanet Imatge Solidària és una associació de fotògrafs i ciutadans de Santa Coloma que entenen la imatge com una eina de consciència social i humanitària. Capitanejada pel veterà fotògraf social Joan Guerrero, Gramanet Imatge Solidària realitza actes i exposicions anualment i col·labora en la financiació de projectes solidaris a Àfrica i Amèrica Llatina. 

WEB

Advertisements

One response to “Perfils

  1. Pingback: Campanya de micromecenatge Anuari Mèdia.cat | Jornades de comunicació alternativa UPF – AP9

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s