Fam de periodisme

Dilluns quan vam començar les Jornades de comunicació alternativa parlavem de la campanya de micromecenatge que el Grup Ramón Barnils havia engegat per finançar la nova edició de l’Anuari Media.cat. El seu primer objectiu eren 7.000 euros per elaborar reportatges de 15 temes que han estat silenciats als mitjans. Fet, i en set díes. Ara es proposen arribar al 9.800 euros per quatre minireportatges en format audiovisual.

El cas de Cafè amb Llet és encara més encadalós. L’Albano Dante parlava a la UPF de que obririen una campanya de micromecenatge per tirar endavant un llibre que recollís la seva investigació. Una setmana després han hagut de tancar-la. Van arribar als 10.ooo euros que es proposaven en menys d’un dia. Han arribat als 23.000 euros. Els primers 5.000 euros extres serviran per millorar el projecte i la resta per col·laborar amb altres col·lectius que lluiten en defensa del drets civil. Tanquen l’aixeta perque no poden assumir més projectes.

Però, no ens repeteixen cada dia que els lectors no volen pagar per culpa de la gratuitat a Internet? A nosaltres ens sembla que la gent té fam de periodisme. D’un periodisme que respongui a les seves necessitats informatives, independent, rigorós i que controli els poders fàctics. Una de les idees força del nostre comunicat de les jornades és: El periodisme compromés amb l’ofici està amagat darrere l’etiqueta d’alternatiu,però els alternatius són uns mitjans dominants que fan de relacions públiques del poder. El periodisme és una altra cosa i existeix.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Periodisme

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s